У Києві викрили продавця фальшивих прескарт і журналістських посвідчень. Їх купили близько 800 людей

Дата: 30 Травня 2022
A+ A- Підписатися
У Києві поліція викрила схему виготовлення та збуту підроблених журналістських посвідчень, прескарт та інших документів. Придбати їх можна було за ціною від трьох до пʼяти тисяч гривень.
 
Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.
 

Слідство встановило, що 57-річний директор видавництва, яке зареєстроване та веде діяльність в Оболонському районі Києва, налагодив схему з виготовлення та продажу фейкових документів, які рекламував на власному вебсайті.

За грошову винагороду він виготовляв посвідчення журналістів, прескарти, довідки для оформлення дозволу на травматичну зброю, спеціальні перепустки та інші документи, які підтверджують статус журналіста людям, що не мають жодного стосунку до такої діяльності.

Крім цього, за бажанням клієнта чоловік виготовляв прескарти, що нібито акредитовані Міністерством оборони України.

Вартість підробленого посвідчення становила від трьох до пʼяти тисяч гривень залежно від терміну його дії. За попередніми даними, послугами фігуранта скористалися приблизно 800 клієнтів.

Правоохоронці влаштували в директора підприємства обшуки. Вони вилучили понад 400 готових до продажу підроблених журналістських посвідчень, посвідчення громадської організації.

Також вони забрали 50 довідок на отримання травматичної зброї, державні номерні знаки, посвідчення на ім’я дружини фігуранта, видане “ЛНР”. Також вилучили комп’ютери, на яких містилася база з даними замовників, мобільні телефони та “чорнові” записи.

Справу відкрили за ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter