Київська влада вказала громадські місця, де не можна бути без маски

Дата: 05 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Влада Києва оприлюднила визначення поняття “громадське місце”, яке використовуватиметься для позначення місць, де не можна перебувати без респіратора або захисної маски. Перелік охоплює, зокрема, вулиці й прибудинкові території.

Як повідомляє пресслужба КМДА, про це йдеться в розпорядженні керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації №12 від 4 квітня про обмеження, які діють на території Києва разом з обмеженнями, встановленими розпорядженням уряду від 2 квітня.

“Заборонено перебування в громадських місцях (у тому числі у випадку вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності) без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, в тому числі виготовлених самостійно”, – написано в розпорядженні.

А також зазначено, що для заборони, вказаної в цьому пункті, під терміном “громадське місце” розуміються:

– території загального користування (парки (гідропарки, лугопарки, лісопарки, парки культури і відпочинку, парки-пам’ятки садово-паркового мистецтва, спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші), рекреаційні зони, сади, сквери та майданчики; майдани, площі, бульвари, проспекти; вулиці, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки; підземні переходи; пляжі; кладовища; інші території загального користування);

– приміщення органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ, підприємств, установ і організацій (зокрема, але не виключно: заклади торгівлі, надання послуг тощо) усіх форм власності, готелів та аналогічних засобів розміщення громадян, гуртожитків, вокзалів та аеропортів;

– транспорт (у тому числі який працює в режимі регулярних спеціальних перевезень), зупинки громадського транспорту;

– прибудинкові території; території будівель та споруд інженерного захисту територій; території підприємств, установ, організацій та закріплені за ними території на умовах договору.

Нагадаємо, 2 квітня Кабмін ухвалив постанову, якою посилив попередні правила і заборони карантину.

Зокрема, постанова передбачає, що із 6 квітня в громадських місцях не можна перебувати без засобів індивідуального захисту.

4 квітня Кабмін роз’яснив, що наполегливо рекомендує перебувати надворі в масках. Водночас на всеукраїнському рівні термін “громадське місце” визначається як частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, зокрема за плату (під’їзди, підземні переходи, стадіони; парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи та інше).

Однак у Кабміні підкреслили, що перелік громадських місць може бути розширений органами місцевої влади.

ZMINA також писала, що на сьогодні українське законодавство не має єдиного однозначного визначення громадського місця.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter