У Одесі відвідувач ветклініки облаяв лікаря-ветерана, бо той має інвалідність

Дата: 03 Липня 2024
A+ A- Підписатися

У Одесі відвідувач ветеринарної клініки нецензурно облаяв лікаря-ветерана Олексія Притулу через те, що той не зміг підійти до його собаки, оскільки має протези.

Про це лікар розповів у соцмережах.

Скриншот з відео у соцмережах

Ветеран оприлюднив запис, на якому видно, як відвідувач показує проблему у свого собаки. На прохання ветерана розвернути тварину іншим боком, запитує, чи лікар не може підійти й подивитися сам.

Після того, як Притула пояснив, що має протези, й показав їх відвідувачу, той вилаявся на лікаря.

Ветеринар уточнив, що неприємна ситуація сталася під час його звичайного робочого ранку. За його словами, це відео можна використовувати як ілюстрацію для постів “про підводні камені на шляху до повернення ветеранів з інвалідністю до роботи й звичайного життя”.

Притула додав, що це одиничний прикрий випадок, який із ним стався, й що він не сподівається притягнути кривдника до відповідальності. 

Нагадаємо, що нині більш ніж половина українських ветеранів хочуть мати власну справу, щоб не стикатись із дискримінацією під час працевлаштування. Якщо ж ветеран має інвалідність, то в цьому разі брак знань серед роботодавців призводить лише до більшої недовіри.

Минулого року усього 0,1% українців з інвалідністю змогли знайти роботу. Нардепи, щоб виправити це, попередньо ухвалили законопроєкт про працевлаштування людей з інвалідністю, але відтоді документ лежить у Верховній Раді без руху.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter