У Києві відкриється виставка World Press Photo 2023

Дата: 24 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

8 листопада, у середу, у Національному музеї Тараса Шевченка відкриється виставка World Press Photo 2023, на якій представлять роботи, що здобули перемогу в міжнародному конкурсі. Зокрема, відвідувачі побачать світлину українського фотографа Євгена Малолєтки “Авіаобстріл пологового будинку в Маріуполі”, яка стала глобальним переможцем конкурсу. 

Про це повідомили організатори виставки. 

Фото: Євген Малолєтка / AP

Також на виставці будуть представлені фотороботи ще 23 регіональних переможців міжнародного конкурсу з різних країн світу. Їхні праці визнано найкращими зразками фотожурналістики та документальної фотографії за 2022 рік.

Світлини відбивають головні події минулого року – від документування війни в Україні та історичних протестів в Ірані до реалій Афганістану під контролем “Талібану” та кліматичної кризи в Марокко, Австралії, Перу і Казахстані.

“Фотографії, що ми обрали, найкращим чином характеризують 2022 рік. Вони слугуватимуть історичними свідченнями для майбутніх поколінь, щоб ті змогли озирнутися назад і, маю надію, винести з них уроки”, – зазначив голова глобального журі конкурсу Брент Льюїс.

Виставка триватиме до 3 грудня. 

Нагадаємо, що у квітні цього року світлина фотожурналіста Євгена Малолєтки про обстріл росіянами пологового будинку в обложеному Маріуполі стала одним з переможців року престижної міжнародної фотопремії World Press Photo.

Разом зі світлиною українського фотожурналіста до категорії “Глобальні переможці” ввійшли робота “Ціна миру в Афганістані” Медса Нісена, фото, присвячене проблемі питної води в країнах Центральної Азії, фотографині Ануш Бабаджан і робота Мохамеда Махді про спільноту рибалок у Єгипті, що зникає через урбанізацію.

Фото Малолєтки зафіксувало, як 32-річну поранену вагітну Ірину Калініну виносять з пологового будинку після російського авіаудару в Маріуполі. Її дитина народилася мертвою, за пів години після пологів померла сама Ірина.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter