У Києві відбудеться презентація унікального фотолітопису “Нескорена Україна у війні цивілізацій”

Дата: 14 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

В Українському національному інформагентстві “Укрінформ” 17 квітня відбудеться презентація унікального фотолітопису “Нескорена Україна у війні цивілізацій”, який зафіксував події десятирічної війни України з російським агресором.

Про це повідомили на сайті медіа.

Джерело: ukrinform.ua

У книзі обсягом 700 сторінок, яка вийшла в юридичному видавництві “Право України”, представлені роботи 50 фотокореспондентів. Світлини описують події в Україні, починаючи від Революції гідності 2013 року, й завершуючи сьогоденням.

У виданні, зокрема, показані фотосвідчення про початок окупації Луганської та Донецької областей, “зелених чоловічків” у Криму, агресивну навалу російських військ 24 лютого 2022 року, про безчинства окупантів у Чернігові, Бородянці, Бучі, Ірпені та інших українських містах.

Але головними героями фотолітопису “Нескорена Україна у війні цивілізацій” є Воїни Світла – “славні сини й доньки України, які мужньо, віддано і часто-густо жертовно служать своїй Вітчизні задля Свободи й державної Незалежності”, — сказав видавець Олександр Святоцький.

Він пояснив, що фотолітопис задуманий як триптих.

“Зараз ми презентуємо першу книгу. У ній – усі роди військ, їхні командувачі – аж до Головного і Верховного головнокомандувачів. Широко представлена міжнародна підтримка України… А в другій і третій книгах ми ще краще представимо Воїнів Світла та горе й руйнування, які принесла на нашу землю держава-терорист”, – уточнив видавець.

Фотолітопис виданий українською та англійською мовами. Його поширюватимуть серед державних органів влади України та зарубіжжя, посольств і дипломатичних місій, міжнародних організацій. Також фотолітопис вручать кожному учаснику презентації в “Укрінформі”.

Презентація відбудеться у першій конференц-залі “Укрінформу”, початок о 16:00.

Детальніше читайте на сайті медіа.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що у березні 2024 року у львівському Центрі архітектури, дизайну та урбаністики “Порохова вежа” відкрилася імерсивна виставка “Тут був мій дім”, що демонструє наслідки російського вторгнення в Україну у форматі VR та панорамної фотографії “на 360 градусів”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter