У Києві таксист Bolt побив темношкірого пасажира

Дата: 26 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У Києві водій служби таксі Bolt побив темношкірого пасажира. Останній відповів, що це відбулося після того, як він попросив увімкнути радіо. 

Пасажир поділився історією на своїй сторінці в інстаграмі. 

Так, потерпілий розповів, що разом з компанією друзів їхав з водієм Bolt 24 січня та попросив його ввімкнути радіо “Маямі”. Водій відмовився це зробити.

“Я запитав: “А що можете ввімкнути?” Він перепитав: “Ви приколюєтесь?” Кажу: “Ні”. В цей момент він зупинив машину, сказав нам виходити та скасував поїздку. Ми вийшли, і він також, після чого стрімко мене вдарив. Я прийшов до тями весь у крові, водія вже не було”, – розповів потерпілий. 

У нього також збереглися всі дані водія. Пасажир написав про інцидент Bolt. Там відповіли не одразу, але потім повідомили, що водія звільнили. Окрім того, вони запропонували потерпілому звернутися до служби підтримки, щоб отримати страхове відшкодування. 

Потерпілий хлопець виявився другом українського блогера та коміка Віктора Вемуни. Останній розповів про інцидент у своєму інстаграмі, де зазначив, що потерпілий, за його інформацією, звернувся до поліції. 

“Можливо, хтось скаже: “Не варто сюди приплітати расову проблему”. Ну ок. Не користуйтеся тоді цим сервісом, якщо ви просто хочете послухати радіо”, – сказав у відео блогер.  

ZMINA не вдалося сконтактувати з пасажиром та водієм, щоб підтвердити, чи слугувала мотивом нападу ненависть за ознакою кольору шкіри. 

У Bolt, однак, прокоментували, що “глибоко стурбовані неприпустимими діями водія, які суперечать правилам компанії”.  

“Ми одразу заблокували обліковий запис водія і відімкнули його від платформи Bolt. Наразі ми з’ясовуємо всі деталі інциденту. Ми готові співпрацювати з поліцією та надати їй всю необхідну інформацію”, – прокоментували ZMINA в службі таксі. Там, однак, не відповіли, чи спілкувалися з водієм та чим він пояснив свої дії.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter