У Києві створять денний центр для постраждалих від домашнього насильства

Дата: 20 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У Дніпровському районі Києва створять денний центр соціальної та психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Повноцінно заклад має запрацювати у 2022 році.

Про це повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда, пише Офіційний портал Києва.

Посадовиця розповіла, що місто отримало державну субвенцію на понад 6 мільйонів гривень, які витратять на створення центру. Крім того, додала Хонда, в його структурі працюватиме мобільна бригада, яка оперативно реагуватиме на випадки домашнього насильства.

“Основна мета діяльності такої бригади – невідкладне надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам. Створення такого центру – це логічне продовження розбудови єдиної системи протидії та запобігання насильству. Це буде заклад, який відповідатиме всім сучасним вимогам. Розташований він буде за адресою вул. Райдужна, 6-А”, – зазначила посадовиця.

Так, у центрі надаватимуть комплексну соціально-психологічну та первинну правову допомогу потерпілим, проводитимуть семінари й тренінги, а також опікуватимуться формуванням нульової толерантності до виявів насильства в суспільстві. У закладі працюватимуть юрисконсульти, психологи та лікар-психолог, а також соціальні працівники.

Читайте також: “Домашнє насильство: що робити і куди скаржитись?”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter