У Києві проведуть акцію солідарності з “гонконгським Майданом”

Дата: 19 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

21 листопада в Києві проведуть акцію солідарності з протестувальниками в Гонконзі. 

Про це повідомили організатори акції у фейсбуку. 

Організатори закликали всіх небайдужих вийти в день шостої річниці початку Революції гідності до посольства КНР, аби підтримати мітингарів, які вже майже пів року продовжують антиурядові протести. 

“Наразі протиправно заарештовано близько 5000 активістів, важко поранено понад 3000 осіб, у тому числі – журналістів, дітей, іноземців, літніх людей та осіб з інвалідністю. У ході протестів за тих чи інших обставин загинуло понад 15 людей. Поліцію підтримують пропекінські партії та тітушки, які активно нападають на цивільне населення”, – зазначили вони. 

Організатори нагадали, що між українською революцією та протестами в Гонконзі можна провести багато паралелей:

“Гонконгці виносять українські прапори як символ свободи, малюють графіті з українською символікою та навіть назвали свій перший національний гімн “Слава Гонконгу”, що бере початок від сентенції “Слава Україні”. А документальний фільм “Зима у вогні” про події на Майдані став символом гонконгських протестів, надихаючи активістів вести власну боротьбу за свободу”.

За словами активістів, китайське посольство розпочало тиснути на українців, які підтримують протести. 

Нагадаємо, що нещодавно поліція Гонконгу почала штурм місцевого політехнічного університету, де перебувають учасники антиурядових акцій протесту. 

Антиурядові протести в Гонконзі продовжуються вже шостий місяць. Люди почали виходити на вулиці в червні, адже їх обурили плани місцевої влади дозволити видавання ймовірних правопорушників і злочинців владі КНР, де декому могла загрожувати страта. У вересні з розгляду місцевого парламенту зняли законопроєкт про екстрадицію, проте масові заворушення не припинились. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter