Поліція в Гонконзі почала штурм університету, де переховуються протестувальники

Дата: 18 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Поліція Гонконгу почала штурм Гонконгського політехнічного університету, де зараз перебувають учасники антиурядових акцій протесту.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Штурм почали після дводенного протистояння з протестувальниками. Коли поліція просувалася в кампусі, мітингарі кидали в силовиків коктейлі Молотова.

Протестувальники виступають проти, як вони вважають, намірів влади Китаю придушити громадянські свободи міста. Китайські війська вперше з 1997 року ввійшли 16 листопада на автономну територію, щоб долучитися до силових дій в університеті.

Напередодні поліція Гонконгу пригрозила застосувати бойові патрони, якщо протестувальники використовуватимуть зброю і продовжуватимуть насильницькі дії. Ситуація в спеціальному адміністративному районі Китаю загострилася після того, як від використання силовиками сльозогінного газу помер один з мітингарів. 
Як відомо, антиурядові протести в Гонконзі продовжуються вже шостий місяць. Люди почали виходити на вулиці в червні, адже їх обурили плани місцевої влади дозволити видавання ймовірних правопорушників і злочинців владі КНР, де декому могла загрожувати страта. У вересні з розгляду місцевого парламенту зняли законопроєкт про екстрадицію, проте масові заворушення не припинились. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter