У Києві працівник ритуальної служби міг викинути на пустир два десятки урн з прахом

Дата: 11 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Києві слідчі оголосили про підозру у нарузі над прахом працівнику ритуальної служби. 

Про це розповіли у Київській прокуратурі. 

Підозрюваному 20 років. 

Слідчі кажуть, що у березні на пустирі на вулиці Сирецькій знайшли два десятки урн з прахом. Як з’ясувалось, служба проводила кремації, втім, об’єм урн, які видавали рідним, був меншим за ті, у які потрапляв прах безпосередньо у крематорії. 

“Ритуальна служба мала утилізувати урни із залишками праху. Натомість її співробітник просто викинув їх на пустирі на вулиці Сирецькій. Таким чином на вулиці були знайдені 36 урн з прізвищами, у 20 з яких був прах”, – кажуть у прокуратурі. 

Провадження щодо факту відкрили за частиною 1 та 2 статті 297 ККУ.

Друга частина статті стосується осквернення або руйнування братської могили чи могили, між іншим, воїнів, які нині боронять Україну. У повідомленні правоохоронців окремо не зазначали, що серед знайдених на пустирі урн, були деякі з прахом бійців ЗСУ. 

Якщо суд визнає підозрюваного винним, то йому загрожує обмеженням волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавленням волі від чотирьох до семи років.

Нагадаємо, що в Україні почали зводити Національне військове меморіальне кладовище, створення якого обговорювали ще з 2011 року. 

Будівництво викликало невдоволення деяких місцевих мешканців на Київщині, бо ті побоюються за стан екології, втім, посадовці переконують, що будівництво не вплине на довкілля. 

ZMINA детально розповідала, як родичам загиблих військових спочатку обіцяли створити меморіальне кладовище в Биківні, але передумали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter