У Києві попрощались із загиблим британським волонтером Ендрю Бегшоу

Дата: 30 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У Трапезній церкві на території Софії Київської відбулася церемонія прощання з британським волонтером Ендрю Бегшоу. 

Про це повідомляє Суспільне.

Волонтер і товариш Ендрю Бегшоу Ігнат Івлев-Йорк. Фото: Нікіта Галка / Суспільне

На панахиді було близько 50 людей: волонтери, знайомі та журналісти. 

Один з організаторів, волонтер Ігнат Івлев-Йорк розповів, що Ендрю приїхав до України в березні, невдовзі після початку повномасштабного вторгнення Росії. Весь цей час він розвозив гуманітарну допомогу і допомагав мирним жителям евакуюватися з найгарячіших точок Донбасу.

6 січня цього року разом з колегою Крісом Перрі він вирушив до Соледара, щоб допомогти місцевим виїхати. Однак відтоді волонтери перестали виходити на зв’язок.

Досі про обставини смерті обох відомо небагато.

Фото: Reuters

“Енді був нашим другом. Ми познайомилися на Донбасі в червні-липні. Ми займались евакуацією із Сіверська. Я пам’ятаю, це був один з перших разів, коли ми їздили разом. Енді був дуже тихою людиною, яка просто хотіла допомагати іншим. Він відчував, що це його місія, це те, що він хотів робити. Тому, коли його родина питала, коли він приїде, він завжди говорив: “Коли все закінчиться”, – розповідає Івлев-Йорк. 

Фото: Reuters

Родина Бегшоу в пам’ять про чоловіка планує організувати збір допомоги для українських волонтерів, на потреби дитячої лікарні в Києві, а також Організації із захисту і порятунку тварин UAnimals. 

Нагадаємо, що нещодавно представники гуманітарної місії “Карітас” потрапили під російський обстріл у Липцях на Харківщині. Нині вони перебувають у лікарні.

Медики прогнозують, що після проведених операцій пораненим доведеться провести на лікарняних ліжках кілька тижнів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter