У Києві поліція зірвала два концерти на Подолі

Дата: 16 Травня 2021
A+ A- Підписатися

15 травня у Києві поліція зупинила відразу 2 арт-заходи у столичних закладах на території ткацької фабрики: презентацію проєкту Олі Дібрової Ready in LED в артцентрі Closer та концерт Ofliyan у Mezzanine.

Про це повідомляє 24 канал.

Поліція прибула на місце події / Скриншот з відео

Інцидент стався за адресою вул. Нижньоюрківська, 31. В артцентрі Closer планувався виступ співачки Олі Дібрової з презентацією проєкту Ready in LED. У той самий час поверхом вище у закладі Mezzanine у свій день народження мала виступати співачка Катерина Офліян

Близько 19:00 на територію фабрики приїхав патруль.

За словами продюсера Ready In LED Паші Пластика, поліція пояснила свої дії превентивною операцією через порушення правил карантину. Однак ніхто з правоохоронців не зміг відповісти на питання, яка площа приміщень всередині фабрики, де саме проводяться концерти та в чому порушення.

Продюсер наголосив, що усіх відвідувачів пропускали на концерт з суворим дотриманням усіх вимог: маски, температурний контроль, дистанція. Однак правоохоронці продовжили стояти біля входу і неохоче пропускали людей всередину. 

“Зазначу, що люди вже почали приходити з заздалегідь купленими квитками і до нас, і на захід, і в Mezzanine, де концерт почався раніше. Ми почали пускати відвідувачів в Closer о 20:10 з урахуванням усіх необхідних вимог (маски, температурний контроль, дистанція), при цьому на вечірній концерт люди приходили навіть з дітьми. Починаючи з 20:30, я був постійно всередині, Сергій Яценко (співвласник Closer) був біля воріт на вулиці й намагався стежити за тим, щоб людей пропускали на територію. Через незрозумілу ситуацію на вході ми вирішили почати концерт о 21:15. Усе було готово, обладнання стояло на сцені, а музиканти в гримерці готувалися вийти на сцену. Наш діджей тихо грав фонову музику. Потім надійшли повідомлення про те, що у двір заїхав автобус з нарядом поліцейських у масках із палицями і автоматами. Ми закрили всі двері (потім ми побачили відео про спроби злому дверей), але о 21:10 вони зайшли до нас з ліхтариками з боку тераси, Лісового причалу. Вимкнули музику, ввімкнули світло і в досить грубій формі скрутили барменів і вивели з приміщення. Потім один із них сказав, що ми перебуваємо в нічному клубі (нагадаю, що в українському законодавстві навіть у КВЕД такого немає, і Closer — це артцентр) і нічний клуб не має права працювати в принципі. Світили ліхтариками в обличчя відвідувачів, знімали на відео і наказали всім залишити приміщення”, розповів Паша Пластик.

Поліція також розігнала людей біля радіостанції 20ft Radio та в ресторані Savage Food на території фабрики. У цей час там було 10 людей, зокрема діти.

Концерт Ofliyan, що встиг розпочатися, було також перервано.  

Ми зайшли в гримерку, поки власники клубу спілкувалися з поліцією на вході. У якийсь момент вони просто позавалювалися у двері, вікна, в усі дірки, як таргани. У масках, всі в чорному, без показування документів, з ліхтариками в обличчя і цим усім антуражем. По приміщенню ходили, ліхтариками світили, забігали в підсобку. Причина? Карантин. Заборона на проведення масових заходів. Їм власники кажуть: “Куди ви ломитеся, це приватна територія”. Чуваки вриваються, як до себе додому. Без ордера, без нічого. На питання, чи бачать вони логіку в тому, що метро працює і там купа людей, а концертів не можна, вони відповіли: “Логіки немає, але у нас наказ”“, – розповіла співачка Катерина Офліян.

Нагадаємо, Київ перебуває у “жовтій” карантинній зоні. На території столиці заборонені організація бенкетів, публічних подій, святкових заходів на дискотеках, у нічних клубах, ресторанах, кафе, барах та інших розважальних закладах, робота ресторанів, кафе, барів, їдалень та інших закладів харчування з 00:00 до 07:00 години.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter