У Києві поліцейські вилучили зброю у мешканця Троєщини, який скоював домашнє насильство

Дата: 02 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Києві поліцейські вилучили зброю у мешканця Троєщини, який скоював домашнє насильство. 36-річний чоловік агресивно поводився та не дозволяв вийти з квартири дружині і їхній 12-річній доньці. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва. 

Фото: відділ поліції Києва

У середу, 1 червня, до чергового Деснянського управління поліції надійшов виклик про домашнє насильство на проспекті Маяковського. Для встановлення обставин конфлікту на адресу виїхала група з протидії домашньому насильству.

Як розповів старший інспектор сектору протидії домашньому насильству Деснянського управління поліції Анатолій Луценко, 35-річна потерпіла пояснила, що її чоловік вчиняє сварку, психологічно тисне та, погрожуючи силою, не дозволяє вийти з квартири:

“Кривдник поводив себе агресивно. Ми вгамували його та провели з ним профілактичну бесіду. З’ясовано, що у киянина є зареєстрована зброя, тож ми негайно її вилучили. Наразі співробітниками сектору дозвільної системи вирішується питання про анулювання дозволу на неї”.

Крім того, на чоловіка склали адміністративний протокол за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення – “Домашнє насильство”. Також йому виписали заборонний припис терміном на три доби.

Протягом цього часу чоловік має проживати в іншому помешканні та не контактувати з постраждалими.

У разі повторного скоєння домашнього насильства фігуранту загрожує кримінальна відповідальність за ст. 126-1 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк до двох років.

Нагадаємо, що суд на пів року заборонив киянину наближатися до його матері та доньки через домашнє насильство

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter