Суд на пів року заборонив киянину наближатися до його матері та доньки через домашнє насильство

Дата: 02 Червня 2022
A+ A- Підписатися
Поліцейські вручили киянину обмежувальний припис, який забороняє йому пів року наближатися до своєї матері та 11-річної доньки. Кривдник погрожував їм фізичною розправою. 
 
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва. 
 
Фото: поліція Києва

У січні цього року до поліції надійшов виклик від 66-річної киянки, яка скаржилася на свого 46-річного сина. Чоловік за місцем мешкання на вулиці Каштановій, погрожував їй та своїй 11-річній доньці фізичним насильством.

Як розповів начальник сектору протидії домашньому насильству Деснянського управління поліції Іван Свириденко, киянин ображав, кричав, кидався у бійку та погрожував зброєю родичкам.
 
“У січні потерпілу жінку з малолітньою дитиною влаштували до кризової кімнати, а наразі вони перебувають у притулку для постраждалих осіб від домашнього насильства”, – сказав Свириденко.
 
На кривдинка склали адміністративні протоколи за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення – “Домашнє насильство” та статтею 185 КУпАП – “Злісна непокора вимозі поліцейського”.
 
На підставі систематичного вчинення домашнього насильства представник потерпілих попросив суд винести кривднику обмежувальний припис. Суд задовольнив вимоги та днями направив до поліції рішення для виконання. 
 
Так, за рішенням суду, чоловіку на шість місяців заборонили наближатися на 100 метрів до місця проживання, навчання, роботи постраждалих, розшукувати їх чи контактувати через засоби зв’язку та інше. За невиконання припису йому загрожує до шести місяців арешту або двох років обмеження волі.
 
Нагадаємо, що у 2021 році про домашнє насильство в Україні заявили до поліції на 56% більше громадян, ніж у 2020-му.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter