У Києві вдарили в обличчя ЛГБТ-активіста, якому раніше погрожували праворадикали

Дата: 05 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

У п’ятницю ввечері, 4 грудня, невідомий молодик зі словами “Ти що, п*дор?” вдарив в обличчя 19-річного ЛГБТ-активіста, ексчлена організаційного комітету “Київпрайду”, Кирила Самоздру. 

Про це останній повідомив у коментарі виданню ZMINA. 

Самоздра разом з дівчиною стояли на пішохідному переході на Хрещатику, коли до них підійшли два молодики орієнтовно того ж віку, що й хлопець. Один декілька разів запитав у Кирила: “Ти що, п*дор?”, той перепитав: “Що?”, але натомість отримав удар у щелепу. 

“Після цього вони пішли. Нападник ще декілька разів обертався та робив вигляд, що повертається назад, але його відтягував друг. На вигляд вони були тверезі, у спортивному одязі, без символіки”, – розповідає потерпілий.     

Кирило пов’язує інцидент із ситуацією, яка відбулась нещодавно. У листопаді він вивісив на балконі гуртожитку Національного університету “Києво-Могилянська академія”, студентом якого є, ЛГБТ-прапор. Після цього фотографії та дані хлопця опублікували у телеграм-каналах праворадикалів та противників ЛГБТ.

Протягом певного часу він отримував погрози від невідомих на кшталт  “Сьогодні ввечері тебе зах**рять, синку”. Тож Кирило вважає, що нападник міг його впізнати. Однак у жодному з таких публічних каналів інформації про інцидент, який стався з Кирилом, наразі немає. 

Хлопець написав заяву до поліції та зафіксував у лікарні побої – він отримав забої та садна м’яких тканин обличчя. 

Читайте також: “Розбийте їй пику: як ультраправі призначають мішені для нападів в анонімних телеграм-каналах”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter