У Києві невідомий стріляв у казахських опозиціонерів Айдоса та Наталю Садикових

Дата: 18 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Києві невідомий вистрілив у казахських журналістів-опозиціонерів Айдоса та Наталю Садикових. 

Про це повідомили “Громадському” джерела в Нацполіції. 

Фото: qazpolit.org

Столичні поліціянти розповіли по обіді про стрілянину в Шевченківському районі, на вулиці Віктора Ярмоли. Імені потерпілого в повідомленні не зазначали. 

За даними джерел “Громадського”, до припаркованого на вулиці авто, у якому перебував Садиков із дружиною, підійшов невідомий та вистрілив у чоловіка, після чого втік. Жінка поранень не зазнала.

У якому стані нині перебуває опозиціонер, невідомо. На місці події працюють усі служби. 

Садикова разом із дружиною Наталією на батьківщині переслідували за критику влади. Місцеві підконтрольні владі ресурси називали їх “Боні та Клайдом казахської журналістики”.

Нагадаємо, нещодавно командир Грузинського легіону Мамука Мамулашвілі заявив, що його отруїли кількома речовинами, тож він звернувся до правоохоронців щодо цього. Легіон, очолюваний Мамулашвілі, у РФ оголосили терористичним, а самого військового оголосили заочно в розшук у країні та внесли до переліку терористів та екстремістів. Переслідують Мамулашвілі й на батьківщині в Грузії. 

Дослідники вже кілька років кажуть про транснаціональні репресії – переслідування авторитарними країнами своїх критиків за кордоном. Детальніше про це можете почитати за посиланням.

Правозахисники не вважають Україну безпечною третьою країною.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter