У Києві нарахували майже 5 тисяч бомбосховищ

Дата: 09 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Фонд захисних споруд у Києві налічує майже 5 тисяч укриттів.

Про це повідомив директор департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук.

Фото: КМДА

Відновлювати захисні споруди цивільного захисту у столиці почали ще 2014-го. Інформацію щодо них можна знайти на офіційних сайтах райдержадміністрацій або на інтерактивній мапі, яку посадовці підготували на початку року, коли вперше з’явились повідомлення про нові скупчення російських військ на кордоні. 

Фото: КМДА

Загалом у Києві до використання готові 4913 укриттів, із яких:

  • 3741 – цокольні та підвальні приміщення;
  • 355 – підземні автопаркінги;
  • 256 – підземні переходи;
  • 47 – підземні приміщення метрополітену. 
Фото: КМДА

У разі виникнення надзвичайної ситуації оповіщати про неї та інформувати населення щодо подальших дій буде територіальна автоматизована система за допомогою радіо, телебачення, телефонних мереж та оснащених гучномовцями автомобілів. 

“Запам’ятайте! Сирени та переривисті гудки інших сигнальних засобів означають сигнал цивільної оборони “УВАГА ВСІМ!”. Почувши такий сигнал, негайно увімкніть гучномовець, радіоприймач або телевізор і слухайте повідомлення управління з питань надзвичайних ситуацій. Вислухавши повідомлення, кожний громадянин повинен діяти без паніки та метушні відповідно до отриманих вказівок”,нагадують у КМДА.

Якщо сигнал застав людину вдома, то їй радять не вимикати репродуктор, радіоприймач чи телевізор, щоб не пропустити розпорядження і вказівки влади, повідомити про отриману інформацію сусідам, а також підготувати аптечку, повсякденний одяг і запас їжі. Заздалегідь у квартирі слід перекрити газ, електропостачання, зачинити вікна або ущільнити їх.

Якщо повідомлення застало людину у транспорті або громадському місці, то його слід уважно й спокійно вислухати, визначитися, де найближча станція метрополітену чи укриття і як найшвидше дістатися туди або, якщо є час, додому. 

Фотографія обкладинки: КМДА

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter