У Києві на концерт співака Melovin’a прийшла група підлітків з акцією проти ЛГБТ в Україні

Дата: 19 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

18 грудня, у неділю, близько десяти хлопців переважно підліткового віку в масках та балаклавах прийшли під стіни концертного майданчика Bel Etage з плакатом “ЛГБТ руйнує сімʼю”. У цей момент відбувався концерт співака Melovin’a, який у своїй діяльності активно підтримує права ЛГБТ-спільноти.

Про це повідомляє громадська організація “КиївПрайд”.

Фото: КиївПрайд

Як зазначається в повідомленні, впродовж двадцяти хвилин один з молодиків закликав відвідувачів покаятися та усвідомити, що, відвідуючи концерт ЛГБТ-зірки, вони роблять “акт руйнування нації”. Також він просив глядачів відмовитися від підтримки ЛГБТ-ідеології та висловлював іншу гомофобну риторику.

“У цей момент на локації знаходився представник ГО “КиївПрайд”, який буквально пʼять разів просив охорону майданчика відреагувати на групу й убезпечити відвідувачів від потенційних фізичних нападів. Охоронна служба відповідала, що не може заборонити мирний протест (тим часом подібні акції заборонені під час воєнного стану).

Наші доводи, що такий “мирний” протест може завершитися побиттям людей чи застосуванням гомофобами перцевого газу, охорона проігнорувала”, – зазначає КиївПрайд.

Через 15 хвилин на місце події прибула поліція й у досить лояльній формі поспілкувалася з одним з учасників гомофобної акції. Представники громадської організації вважають, що правоохоронці повинні мати чітку позицію в подібних випадках: відкриту агресивну гомофобію проти громадян не можна толерувати. 

“Ми хотіли б нагадати, що гомофобія – це Росія. Melovin під час концерту збирав кошти на ЗСУ і з 24 лютого активно разом з його командою допомагає армії та постраждалим сотнями тисяч гривень від російської агресії. Впевнені, усі відвідувачі концерту задонатили сотні й тисячі гривень на ЗСУ.

Гості на концерті співали гімн України, скандували патріотичні гасла, кричали “гомофобія – Росія”, бо вони є такими самими повноправними українцями та українками”, – додає КиївПрайд.

За словами представників правозахисної організації, виступи проти мирних ЛГБТ-громадян та союзників сприяють поширенню російської пропаганди та розхитують українське суспільство. Виступаючи проти ЛГБТ, учасники таких гомофобних протестів виступають також і проти ЛГБТ-військових, які захищають Україну на фронті. 

“Закликаємо гомофобів перестати тягати аргументи російської гомофобної пропаганди в український простір. Україна – вільна європейська країна, де є місце всім, окрім росіян, звичайно. Якщо ви хочете заборонити ЛГБТ+ в Україні, то ви хочете побудувати Росію тут. Цього не має бути в нашій країні”, – додали в повідомленні.

Нагадаємо, що в липні 2021 року український співак Melovin під час свого виступу на фестивалі Atlas Weekend зробив камінг-аут. Він заявив, що для нього не має значення колір, віра чи стать людини, яку любиш, адже любити треба людину, тіло й душу.

На сцені Melovin поцілував дівчину, а потім хлопця і вийшов до глядачів з ЛГБТ-прапором.

Пізніше Костянтин Бочаров, відомий за псевдонімом Melovin, розповів про погрози в соцмережах, які він почав отримувати після того, як здійснив камінг-аут. Крім того, деякі медіа почали писати, що він зробив це заради власної реклами. За словами Бочарова, його образило це, і такі припущення журналістів він відкидає.

Фото обкладинки: Atlas Weekend

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter