У Києві молодик побив ветерана за “неправильну” зачіску

Дата: 22 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Києві поліція відкрила кримінальне провадження за фактом побиття ветерана 32 ОМБр у Дарницькому районі столиці. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Світлини з інстаграм-сторінки schizophrenic_6699

Хоч імені постраждалого не називають, але очевидно мова йде про випадок побиття ветерана Олександра. Чоловік вигулював собаку, коли до нього підійшов молодик та почав лупцювати, розповіла сестра постраждалого у соцмережах. За її словами, причиною нападу стала зачіска її брата. 

Поліціянти кажуть, що між 17-річним нападником та постраждалим виник “раптовий конфлікт” та відбулась бійка. Втім сестра постраждалого переконує, що Олександр “зазнав удару, був дезорієнтований та не міг чинити опір”. 

Разом з нападником було ще двоє молодиків, які стояли та спостерігали за нападом. Поліція оперативно доставила нападника до відділку, але відпустила. 

“Поліцейські надали потерпілому направлення для проходження судово-медичної експертизи для встановлення ступеня тяжкості отриманих тілесних ушкоджень”, – кажуть вони. 

Інцидент кваліфікували як умисне легке тілесне ушкодження. Винний, якщо його визнає таким суд, може отримати штраф, громадські або виправні роботи, або апробаційний нагляд до 2 років, чи обмеження волі на той самий строк.

Нагадаємо, що напади на людей через зовнішність у Києві не рідкість, а ZMINA писала про те, як: 

  • група молодиків на Подолі у Києві побила хлопця через нафарбовані губи, а нападників не зупинили й поліціянти, які приїхали на виклик, тож постраждалого лупцювали на їхніх очах; 
  • невідомі напали на компанію молодих дівчат і хлопців через їхні пірсинг та зачіски, ідентифікувавши підлітків як ЛГБТ-людей. 

З подібними нападами може допомогти боротись законопроєкт, що вже три роки не розглядають нардепи

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter