У Києві кольором прав людини підсвітили костел святого Миколая

Дата: 12 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

У столиці костел святого Миколая підсвітили фіолетовим кольором. У всьому світі люди з інвалідністю виходять на захист своїх прав під прапорами саме цього забарвлення.

Про це повідомляє кореспондентка видання ZMINA.

Джерело: громадська організація Fight For Right

12 грудня о 16.00 у Києві на Майдані Незалежності громадська організація Fight For Right проведе першу в Україні акцію видимості людей з інвалідністю Lights for Rights. 

Ми виходимо на акцію, бо з нас годі. Годі не рахуватися із нашими інтересами та правами; досить запрошувати нас на заходи лише номінально та не враховувати нашу думку. Політика у сфері інвалідності має насамперед робитися людьми з інвалідністю. Наші учасники й учасниці вийшли за права понад 2,7 мільйона людей з інвалідністю в Україні. І це зовсім не маленька група, думкою якої можна нехтувати. Для порівняння: населення Києва – 2,9 мільйона. Хіба можна дозволити і далі ігнорувати стільки людей?“, – зазначила Юлія Сачук, голова ГО Fight For Right.

Підсвітку допомогли організувати представники IT-компанії MacPaw.

Костел засяяв у рамках наших соціальних проєктів #MacPawCares. Ще У 2019 році MacPaw ініціювала ідею підсвітити костел, до нас долучились Toronto-Kyiv, SD Capital і Ring Ukraine, компанія, що робила освітлення Expolight“, — повідомили в IT-компанії.

Раніше ООН закликав уряд України співпрацювати та консультуватися з організаціями осіб з інвалідністю, особливо щодо їхніх повсякденних проблем.

За даними ВООЗ, 15% людей у світі є особами з інвалідністю, в Україні проживають 2,7 млн осіб з інвалідністю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter