У Києві до ста одиниць скоротили кількість бригад швидкої: медики заявляють, що цього замало для багатомільйонного міста

Дата: 04 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

З 1 лютого в Києві кількість виїзних бригад швидкої допомоги скоротилася до 100 одиниць.

Про це повідомила фельдшерка Лайма Гейдар на своїй сторінці у фейсбуку. 

На п'ятимільйонне місто у Києві працюють лише 100 виїзнх бригад швидкої допомоги. Медики столичної швидкої допомоги…

Опубліковано Лаймою Гейдар Понеділок, 3 лютого 2020 р.

До 1 лютого в столиці працювало близько 150 бригад, проте і цього, за словами медиків, було замало для п’ятимільйонного міста. Наказ про скорочення кількості виїзних бригад швидкої підписав директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анатолій Вершигора, якому медики оголосили недовіру. 

“З 1 лютого 2020 року першим же наказом новообраного директора Вершигори – для так званої “оптимізації” – кількість виїзних бригад скорочено на 50 екіпажів. Наразі в столиці залишилося 100 виїзних бригад швидкої допомоги, що порушує законодавство та не відповідає наказу МОЗ №500 (від 29.08.2008), адже кількість бригад швидкої в місті Києві повинна становити одну бригаду на 10 тис. населення”, – розповідає фельдшер однієї з бригад Вадим Холоденко.

Аби привернути увагу до проблеми, працівники швидкої допомоги вийшли на протест під стіни Верховної Ради. Вони стверджують, що проблеми у працівників почалися задовго до підписання наказу, адже десятки років більшість підстанцій швидкої ніколи не ремонтувалися, а міська центральна диспетчерська дотепер не під’єднана до центральної електронної системи “Централь 103”, що не дозволяє підвищити швидкість обробки викликів та доїзду бригад до жителів столиці. 

“Київ безнадійно відстав від медичної реформи, на відміну від інших регіонів”, – констатувала Гейдар.

Медики закликали всіх небайдужих киян долучитися до їхнього протесту і зателефонувати за номером 1551 та вимагати від голови КМДА Віталія Кличка, якому підпорядковується міська швидка допомога, не скорочувати кількості бригад швидкої.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter