У Києві 70% батьків підтримують очне навчання з 1 вересня, школи для цього вже підготовлено

Дата: 03 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Згідно з попередніми результатами опитування батьків школярів, яке зараз проводять у закладах освіти, майже 70% обрали для дітей очну форму навчання з 1 вересня.

Про це повідомила директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян.

Фото: Київська міська державна адміністрація

“За нашими попередніми підрахунками, за кордоном на 1 вересня перебуватимуть майже 20% столичних школярів. Майже 70% дітей, відповідно до опитування батьків,  готові до очного навчання. Решта, тобто ті, хто не наважується відправляти дітей до школи, мають можливість або навчатися онлайн, або за індивідуальною формою. Для цього достатньо написати відповідну заяву в школі”, – заявила Фіданян.

Також вона підкреслила, що головна увага приділятиметься безпечному перебуванню дітей та працівників у закладах освіти. 

“На сьогодні експертною комісією, до якої ввійшли представники ДСНС та медичні працівники, перевірені всі школи.  Наразі можна впевнено казати, що майже 70% закладів освіти мають укриття (не бомбосховища!), які оновлюються та ремонтуються відповідно до вимог, де діти будуть у безпеці. Але навіть у цих школах одночасно зможуть перебувати лише стільки людей, скільки вміщує укриття”, – зазначила директорка департаменту.

Тобто школи, як пояснює Фіданян, у яких укриття не може вмістити всіх учнів із вчителями, перейдуть на двозмінне навчання. Ті ж заклади освіти, де немає ані свого укриття, яке б відповідало всім вимогам, ані безпечного місця поруч зі школою, куди можна оперативно перевести дітей у разі повітряної тривоги, взагалі не зможуть розпочати навчання в очній формі.

Відомо також, що 1 вересня до столичних шкіл підуть також діти тих, хто був змушений переїхати до столиці через російську агресію. На сьогодні до закладів освіти зараховано вже більш ніж 2 тисячі дітей внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, що 1 вересня в школах тих регіонів, де безпекова ситуація це дозволяє, розпочнеться очне навчання. МОН на основі рекомендацій Державної служби з надзвичайних ситуацій розробило алгоритм дій для вчителів у разі ввімкнення сигналів тривоги під час занять.

Фото обкладинки: Pixabay

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter