У Куп’янську затримали спеціаліста, який налагодив трансляцію російської пропаганди в окупації

Дата: 11 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру у колабораційній діяльності повідомили мешканцю Куп’янська на Харківщині, який під час російської окупації налагодив трансляцію російських пропагандистських каналів для місцевого населення. 

Про це розповіли у СБУ. 

Чоловік до початку повномасштабного вторгнення росіян працював електромеханіком у регіональній філії концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення. 

Росіяни призначили його “виконавцем обов’язки провідного спеціаліста відділу телерадіомовлення управління зв’язку та масових комунікацій”. 

“Підозрюваний, маючи необхідні навички та використовуючи телекомунікаційне обладнання Куп’янської телевежі, налаштовував трансляцію, зокрема “5 каналу” та “России 24”, – розповіли слідчі.

Чоловіка вже відправили під варту. Якщо його визнають винним, то він може провести 12 років за ґратами та втратити майно, яке вирішить конфіскувати суд. 

Нагадаємо, що під час окупації в Куп’янську, як і в багатьох інших захоплених росіянами населених пунктах, катували цивільних. Робили це в тамтешньому відділку поліції.

ZMINA розповідала історію місцевих Дмитра й Олени, яких росіяни ув’язнили за передавання українським спецслужбовцям фото ворожої техніки. Звільнення рідного міста пара дочекалась у неволі

Фотографія обкладинки: EPA

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter