У Купʼянську затримали жінку, яка збирала для РФ “податки” з місцевого населення

Дата: 13 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці затримали місцеву жительку, яка є співробітницею податкових органів України та ще до повномасштабного вторгнення обіймала посаду головної державної інспекторки Куп’янського відділу податків і зборів Головного управління Державної податкової служби у Харківській області.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

За даними слідства, під час окупації жінка перейшла на бік росіян  та почала працювати у так званій “Податковій службі Харківської ВЦА” на посаді керівниці середньої ланки. 

Встановлено, що жінка брала участь у нарадах з підприємцями району, де схиляла їх до сплати податків на користь російсько-окупаційних військ.

Також підозрювана переконувала своїх колег-податківців, які залишилися на окупованій території, переходити на бік Росії та розпочинати роботу у новостворених податкових органах окупантів.

У ході слідчих дій співробітники СБУ виявили та вилучили службові документи фейкової “податкової”, які підтверджують злочинну співпрацю жінки з росіянами та виконання вказівок окупаційних військ.

Співробітники СБУ та ДБР затримали працівницю податкової служби у Куп’янську під час стабілізаційних заходів на деокупованій території.

Наразі жінці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Їй загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув’язнення, а також конфіскація майна.

Вирішується питання щодо обрання затриманій запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Викриття та затримання підозрюваної здійснили співробітники Управління СБУ в Харківській області спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що напередодні правоохоронці викрили чоловіка, який збирав дані для коригування ударів по Києву через свою агентку. Сам він наразі перебуває в Криму. Йому вже оголосили підозру в державній зраді, а агентку затримали.

Чоловік отримував завдання від працівника ФСБ РФ та передавав його своїй агентці до столиці. Вона мала збирати дані для коригування ударів по об’єктах критичної інфраструктури, цивільних та військових об’єктах, надавати інформацію про пересування українських військ, розташування блокпостів на території Києва та Київської області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter