У Криму звільнили координатора “Кримської солідарності” Мустафу Сейдалієва

Дата: 18 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Сімферополі з-під арешту звільнили координатора “Кримської солідарності” та громадського активіста Мустафу Сейдалієва.

Про це у фейсбуці повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність”.

Джерело: “Кримська солідарність”

Перші 14 діб Сейдалієв перебував в ізоляторі Євпаторії, ще 10 – в ІТТ Сімферополя.

17 грудня поточного року підконтрольний Росії Верховний суд Криму визнав “законним” адмінарешт Мустафи Сейдалієва за допис кількарічної давності.

Раніше рішеннями підконтрольного Росії Кіровського районного суду Криму Сейдалієва визнали винним у скоєнні адміністративних правопорушень за статтею 20.29 КоАП Росії (Виробництво та розповсюдження екстремістських матеріалів), йому призначили покарання у вигляді адмінарешту на 10 діб за кожним протоколом.

Сейдлієва звинуватили в тому, що у 2012 році в соцмережі “ВКонтакте” він розмістив відеозапис, що перебуває в російському списку екстремістських матеріалів.

Нагадаємо, координатор “Кримської солідарності” мав вийти на волю з ізолятора тимчасового тримання о 19:30 7 грудня, після того, як його затримали 23 листопада під час зустрічі. У цей день активіст прийшов до ІТТ, щоб зустріти раніше заарештованого кримського адвоката Едема Семедляєва.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter