У Криму відкрили понад сотню справ за “незаконну місіонерську діяльність” – правозахисники

Дата: 13 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

На кінець жовтня правозахисники Кримської правозахисної групи зафіксували 101 адміністративне провадження проти релігійних організацій та їхніх членів, відкрите за нібито “порушення законодавства про свободу совісті, свободу віросповідання та релігійні об’єднання”.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Так, до прикладу, в жовтні до “мирових судів” Криму надійшло два нових адміністративних провадження стосовно членів релігійних організацій за ч. 4 ст. 5.26 (“ведення місіонерської діяльності з порушенням вимог законодавства про свободу совісті, свободу віросповідання та релігійні об’єднання”). Одне з них – щодо імама Аблякіма Галієва за проведення п’ятничної молитви.

14 жовтня “мировий суддя” Петро Кіреєв оштрафував на 30 тисяч рублів місцеву релігійну організацію “Католицької церкви візантійського обряду – парафії перенесення мощей Миколая Чудотворця” в Ялті за ч. 3 ст. 5.26 КпАП РФ за ведення релігійною організацією діяльності без вказівки свого офіційного повного найменування. Російські силовики інкримінували також випуск або розповсюдження в межах місіонерської діяльності літератури, друкованих, аудіо- та відеоматеріалів без маркування із зазначеним найменуванням або з неповним чи свідомо неправдивим маркуванням.

У межах цих проваджень окупаційні суди призначили штрафів на суму не менш ніж 1 340 500 рублів.

Такі дії російської влади необґрунтовано обмежують свободу совісті та віросповідання.

Кримська правозахисна група

Експерти КПГ зазначають, що за час окупації Криму майже всі релігійні громади та організації зазнали утисків, обмежень, переслідувань, крім церкви Московського патріархату.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter