У Криму силовики приховують місце перебування координатора “Кримської солідарності” Мустафи Сейдалієва

Дата: 08 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Окупаційна влада в тимчасово окупованому Криму не відпускає координатора “Кримської солідарності” та громадського захисника Мустафу Сейдалієва з “відділу поліції”. Його термін арешту сплив, але на нього “поліцейські” пишуть нові адміністративні протоколи. Захисників Едема Семедляєва та Еміля Курбедінова не пускають у будівлю.

Про це повідомляє громадське об’єдання “Кримська солідарність”

Мустафа Сейдалієв

Активісти звертають увагу, що “поліцейські” кажуть неправду, стверджуючи, що чоловік вийшов з ізолятора тимчасового тримання (ІТТ).

– Я займаюся цим питанням, доки не дізнався, відповів адвокату черговий.

– А я знаю! Він у вас перебуває, він мені дзвонив щойно! – наполягав адвокат Семедляєв.

– Я не можу з цього приводу сказати нічого.

 

Сейдалієв зателефонував адвокату і повідомив, що так званий “начальник” незаконного “Центру протидії екстремізму Руслан Шамбазов складає нього адміністративні протоколи за статтями 20.3 (“пропаганда або громадське демонстрування символіки екстремістських організацій”) і 20.29 КпАП РФ (“виробництво і поширення екстремістських матеріалів”) у “відділку поліці”. Вони призводять до покарання у вигляді штрафу в розмірі від 1 до 3 тисяч рублів або адміністративного арешту до 15 діб з конфіскацією.

“Ми долучатимемо запис телефонної розмови до суду, що адвоката не пускають і брешуть йому про місце перебування затриманого”, прокоментував ситуацію адвокат Еміль Курбедінов.

Мустафа Сейдалієв мав вийти на волю з ІТТ о 19:30 7 грудня після того, як його затримали 23 листопада під час зустрічі. У цей день активіст прийшов до ІТТ, щоб зустріти раніше заарештованого кримського адвоката Едема Семедляєва. Сейдалієв – останній  активіст, чий адмінарешт у 14 діб уже минув.

Кримські адвокати Едем Семедляєв та Еміль Курбедінов закликали так званий “Слідчий комітет Республіки Крим” провести перевірку “відділку поліції” в Євпаторії, де співробітники поліції не допустили їх для надання юридичної допомоги Мустафі Сейдалієву та повідомляли недостовірну інформацію про місце перебування затриманого координатора “Кримської солідарності”.

Нагадаємо, увечері 23 листопада понад 150 кримських татар попрямували до ІТТ Сімферополя на зустріч з адвокатом Едемом Семедляєвим, адміністративний арешт якого закінчився.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter