У Криму силовики обшукали помешкання кримського татарина

Дата: 23 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Російські силовики 23 квітня обшукали будинок кримського татарина Руслана Рамазанова у сімферопольському селищі Хошкельди.

Про це інформує громадське об’єднання “Кримська солідарність” на своїй фейсбук-сторінці

Обшук почався о 5.55 ранку і тривав близько години. Під час обшуку в будинку перебували четверо дітей, дружина і мати. 

Російські силовики вилучили комп’ютер і телефон. 

За словами родичів, 43-річний Рамазнов відвідував місцеву мечеть і здійснював п’ятикратні молитви. 
 
Як повідомив Крим.Реалії, кримськотатарський активіст і правозахисник Абдурешит Джеппаров, обшук відбувся через нібито повідомлення про теракт.
 
За його словами, співробітники “МВС” залишили чоловікові протокол обшуку, але не залишили жодної постанови. Рамазанов не знає, в якій якості його обшукали.
 
“На питання, що взагалі відбувається і яка причина візиту, вони відповіли, що в 2020 році з адреси Руслана надходило повідомлення про теракт, що не відбувся. Вони забрали у нього процесор з комп’ютера, сказавши, що пізніше з ним зв’яжуться. Його не чіпали, він удома”, – повідомив Джеппаров.
 
Нагадаємо, 22 квітня російські силовики обшукали будинок кримського татарина Ельдара Фетляєва Багате в Білогірському районі Криму.
 
За інформацією активістів, обшук тривав пів години. Нікого не затримали. Під час проведення “слідчих заходів” у будинку Фетляєва вилучили техніку: (планшети) і CD-диск.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter