У Криму святили паски під наглядом поліції і дружинників

Дата: 21 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

У храмах Сімферопольської і Кримської єпархії, незважаючи на загрозу поширення коронавірусної інфекції, відбулися великодні богослужіння. Освячення пасок проходило під наглядом поліції та дружинників. 

Як повідомляє кореспондент “Крим.Реалії“, відбувалося це не на відкритому майданчику перед храмом, як було за попередніх років, а безпосередньо в храмі. 

За його інформацією, парафіян було менше, ніж останніми роками. Майже всі дорослі й діти, які прийшли, – в захисних масках. Біля входу в собори і церкви чергували посилені наряди поліції, представники “народної дружини” та дорожньої служби (ДПС).

Водночас запобіжних заходів через загрозу поширення коронавірусу в Севастополі дотримувалися не скрізь.

Освячення пасок у Покровському соборі, Севастополь

Покровський собор у центрі Севастополя після приходу вірян на всеношну літургію закрив ворота і не пускав нікого на територію.

У Свято-Нікольському соборі в Камишовій бухті літургію здійснювали тільки священники з помічниками в порожньому храмі. Великодню хресну ходу провели також на самоті. Вірянам запропонували зібратися біля ґанку перед храмом. Таїнство причастя проводили на ґанку.

За інформацією кореспондента, в більшості храмів заборону на обмеження вірян обходили: хресну ходу проводили всі разом, кількість присутніх у храмах не рахували, причащали в храмах.

За підрахунками церковнослужителів, у найвідвідуваніший Покровський собор у центрі Севастополя прийшло приблизно 150 осіб. Як подаяння службовці собору зібрали близько 10 пасок і яєць. Минулими роками під час освячення кошики для пасхальних подаянь були переповнені.

У деяких храмах священники з власної ініціативи заборонили парафіянам заходити в молитовні приміщення і крамниці без масок. Такі написи розвісили на вході.

Моніторинг кримських соцмереж видання ZMINA показав також богослужіння без масок у церкві Кримських Святих і Федора Стратілата в Алушті. 

Секретар єпархії протоієрей Олександр Якушечкін заявляв, що будуть дотримані необхідні запобіжні заходи.

Раніше повідомлялося, що в Севастополі православні віряни прийшли на хресні ходи в Страсну п’ятницю і святкування Вербної неділі, незважаючи на заборону де-факто влади міста.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter