У Криму “суд” призначив 7 діб арешту громадянському журналісту Азізу Азізову

Дата: 19 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Підконтрольний РФ Бахчисарайський районний “суд” у Криму 19 лютого призначив 7 діб адміністративного арешту громадянському журналісту Азізу Азізову, якого затримали під час виконання ним своїх професійних обов‘язків.

Про це у фейсбуці повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Азіза Азізов. Фото: “Кримська соліданість”

26-річного Азіза Азізова затримали 18 лютого під час стрім-трансляції під стінами Бахчисарайського суду, до якого прийшли кримські татари на слухання у процесі над делегатом Курултаю кримськотатарського народу Едемом Дудаковим.

Загалом російські силовики затримали 15 осіб, яких звинуватили у порушенні громадського порядку та недотриманні карантинних обмежень.

Національна спілка журналістів України висловила солідарність із громадянським журналістом Азізом Азізовим, засудила арешт колеги та вимагає його негайного звільнення.

Намагання транслювати хід судових процесів, включно із затриманням російськими силовиками слухачів судових засідань слугує суспільному інтересу та справі боротьби за права людини“, – наголосив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Він зазначив, що громадянська журналістика у Криму – це явище, яке викликає захоплення у журналістів та правозахисників з усього світу, але наражається на жорсткі репресії Росії.

НСЖУ закликала до посилення міжнародного тиску на Росію з метою звільнення ув’язнених на тривалі терміни десяти громадянських журналістів.

Нагадаємо, що активіста та делегата Курултаю кримськотатарського народу Едема Дудакова російські силовики затримали після обшуку у його будинку в Бахчисараї вчора, 17 лютого. Причиною став коментар чоловіка від 2017 року у фейсбуку. Оскільки до цього часу коментар залишається у мережі, то, як пояснювали адвокати, силовики розглядають справу як “злочин, що триває”. 

У Криму Дудаков, серед іншого, висвітлював тему знищення Росією Ханського палацу в Бахчисараї – єдиного зразка кримськотатарської палацової архітектури. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter