В окупованому Криму створять установу для контролю діяльності “казаків”

Дата: 28 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму створюють установу “Казаки Криму”, що регулюватиме роботу “казаків” на півострові.

Відповідне розпорядження незаконна “Рада міністрів Криму” розмістила на своєму порталі 27 жовтня, повідомляє “Крим.Реалії“.

Як сказано в документі, основною метою діяльності цієї організації буде “реалізація державної політики” щодо “казацтва” Криму, “забезпечення взаємодії виконавчих органів державної влади й державних установ” Криму з “казачими” товариствами, а також іншими “об’єднаннями казаків”, що зареєстровані й ведуть свою діяльність на території півострова. 

Штатна кількість “Казаків Криму” становитиме 25 осіб. Установу мають створити до 1 грудня 2020 року. 

Забезпечення її діяльності, зокрема фінансової, здійснюватиметься за допомогою скорочення витрат на утримання незаконного збройного формування “Кримська самооборона”.

Читати також “Як Росія перетворює Крим на військовий полігон”

Напередодні в так званому уряді Криму створили “державний комітет з мобілізаційної роботи, територіальної оборони та питань казацтва”.

Нагадаємо, “казаки” сприяли тимчасовій окупації Криму 2014 року. У лютому того року на півострові з’явилися “кубанські казаки”, які розмістилися неподалік районного управління внутрішніх справ Севастополя на вулиці Астана Кесаєва, 14-а.

“Казаки” брали активну участь у блокуванні та захопленні українських військових частин, незаконно організовували блокпости, перевіряли документи машин та подорожніх, зокрема на адмінмежі між Кримом та Херсонською областю.  

За даними Путівника зоною окупації, до втягування російських “казаків” у кримські події причетний депутат Державної думи РФ Костянтин Затулін, який є членом ради з “казацтва” при президентові Росії.

Відповідно до російського законодавства, особи, які ідентифікують себе як “казаки” і належать до зареєстрованих “казацьких” організацій, мають легальну можливість створювати територіальні воєнізовані формування на чолі з отаманами та займатися спеціальною і військовою підготовкою. “Казаків” залучають до правоохоронної діяльності, цивільної і територіальної оборони, охорони державного кордону, проведення військово-патріотичного виховання молоді та низки інших функцій.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter