У Криму сім нових хворих на коронавірус

Дата: 27 Березня 2020
A+ A- Підписатися
У Криму за минулу добу зареєстрували 7 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Таким чином загальна кількість хворих досягла 14 осіб.
 

Про це повідомила так звана “голова управління” формування, що називає себе “Роспотребнадзором Криму і Севастополю” Наталя Пеньковська, повідомляє Крим.Реалії.

“Всі хворі – жителі Криму, які повернулися з неблагополучної щодо коронавірусу країни. З них 6 осіб – члени двох різних сімей, які здійснювали подорож на одному і тому ж круїзному лайнері “Беліссімо” Об’єднаних Арабських Еміратів. Одна людина також відвідувала ОАЕ, здійснювала туристичну подорож на круїзному лайнері, що слідував за іншим маршрутом. Таким чином, станом на сьогоднішній день, з 14 підтверджених випадків захворювання 10 осіб і члени їхніх сімей перебували на лайнері “Беліссімо”. Тобто, всі випадки завезені”, – наголосила Пеньковська.

Вона повідомила, що всі нові виявлені хворі госпіталізовані в інфекційні відділення лікарень Криму і знаходяться в окремих боксах. Наразі стан всіх хворих задовільний, перебіг захворювання безсимптомний.

“Визначено коло контактних осіб. Особи з числа близьких контактів – госпіталізовані в інфекційні відділення, особи з числа віддалених контактів – знаходяться під медичним наглядом за місцем проживання на ізоляції. Організовано лабораторне обстеження зазначених осіб”, – сказала Пеньковська.

Нагадаємо, станом на ранок 27 березня кількість хворих на Covid-19 в Криму сягала 14 людей.  Під наглядом під наглядом через ситуацію з коронавірусом у Криму – 1,5 тисячі людей.  У Севастополі через загрозу поширення коронавірусної інфекції під меднаглядом перебувають 1767 осіб.

24 березня постійне представництво України при ООН та Прокуратура Автономної Республіки Крим заявили, що відповідальність за загрозу поширення коронавірусної інфекції в тимчасово окупованому Криму повністю лежить на Росії.

Окупаційна влада утворила на півострові оперативний штаб з протидії поширенню інфекції та оголосила про припинення діяльності нічних клубів, дискотек, кінотеатрів, кінозалів, дитячих кімнат, дитячих розважальних центрів та інших закладів дозвілля.

Підконтрольний Росії так званий “глава Криму” Сергій Аксенов закликав силовиків на півострові застосовувати фізичне насильство та порушувати кримінальні справи щодо тих громадян України, які побували в країнах, де поширюється коронавірус, і не повідомили про це.  У Кримській правозахисній групі засудили розпалювання мови ворожнечі та підбурювання до насильства з боку Аксьонова. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter