У Криму розпочався судовий процес над громадянським журналістом Айдером Кадировим

Дата: 19 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Росії Нижньогірський районний суд окупованого Криму провів попереднє судове засідання в кримінальній справі щодо кореспондента видань “Кримська солідарність” та “Грани.ру” Айдера Кадирова.

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на “Кримську солідарність“.

Айдер Кадиров. Фото: “Кримська солідарність”

Айдера Кадирова звинувачують за статтею 205.6 Кримінального кодексу РФ “Неповідомлення про злочин”. Засідання відбувалося в закритому режимі через карантин. Понад 40 осіб прийшли до суду, щоб підтримати журналіста.

«Суд зачитав мені мої права. Потім головуючий сказав про те, що було заявлено клопотання, пред’явлене адвокатом Лілею Гемеджі, з проханням про перенесення засідання у зв’язку з її зайнятістю в іншому судовому процесі. Клопотання схвалили, сторона звинувачення і я, відповідно, не заперечували», – розповів Кадиров.

Громадянський журналіст свою провину не визнав і зазначив, що вважає цю кримінальну справу політично мотивованою.

Нагадаємо, що Генеральна асамблея ООН ухвалила 16 грудня оновлену і посилену резолюцію про ситуацію з правами людини в тимчасово окупованому Росією Криму.

Документ констатує, що Росія не виконує міжнародних зобов’язань у сфері прав людини та міжнародного гуманітарного права.

У резолюції йдеться, що рівень дотримання прав людини в Криму після його окупації Росією значно знизився також через те, що РФ є учасницею меншої кількості відповідних міжнародних договорів, ніж Україна.

Окрім того, Генеральна асамблея ООН наголошує, що Росія використовує пандемію COVID-19 для запровадження невиправданих обмежувальних заходів на півострові, посилюючи репресії проти населення, зокрема через залучення ФСБ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter