У Криму російські силовики прийшли з обшуком до голови мусульманської релігійної громади

Дата: 30 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

В окупованому Росією Криму силовики прийшли 30 листопада з обшуком до голови мусульманської релігійної громади “Алушта” Абдули Гафарова. 

Про це повідомили у Представництві Президента України у Криму. 

Абдула Гафаров

Обшук відбувся у селі Верхня Кутузовка о 6-й ранку. 

Семеро співробітників так званого “Центру протидії екстремізму” у масках увірвалися у будинок, а після забрали Гафарова до відділку окупаційної поліції.

Це не перший випадок тиску на Гафарова та членів релігійної громади “Алушта”. У серпні поточного року Гафарову незаконно призначили адміністративний арешт за нібито “організацію масового одночасного перебування громадян у громадських місцях”. Він провів у слідчому ізоляторі чотири доби.

Також у листопаді поточного року росіяни провели в Алушті незаконні обшуки в будинках кримських татар Юсуфа Аширова, Вілена Усеїнова та Зінура Аппазова. У підсумку їх відправили під незаконний “адміністративний арешт” на строк від 2 до 10 діб.

Представництво Президента в Автономній Республіці Крим рішуче засуджує такі дії окупантів. 

Нагадаємо, що росіяни вважають близько семи тисяч мешканців Криму “неблагонадійними”. 

На півострові зростає рівень репресій проти місцевого населення за, наприклад, прослуховування українських пісень та за вияви пацифізму. ZMINA розповідала, як російські силовики намагаються зупинити зростання українських настроїв на півострові. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter