Росіяни вважають близько семи тисяч мешканців Криму “неблагонадійними”

Дата: 28 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

В окупованому Росією Криму силовики внесли до бази так званих “неблагонадійних” близько семи тисяч мешканців півострова. 

Про це розповіли в Центрі національного спротиву. 

Кримчани лишають написи на російських банкнотах, щоб показати свій протест. Фото: телеграм-канал “Жовта стрічка”

Звідки саме в представників ЦНС дані щодо кількості “неблагодійних”, у повідомленні не зазначають. Створенням списку “неблагонадійних” займаються російські силовики з центру протидії екстремізму, втім до цієї роботи залучають і цивільних. 

“Підставою для занесення в таку базу можуть бути коментарі чи навіть реакції під дописами, що критикують російську агресію чи висловлюють проукраїнську позицію… більше тисячі (людей у переліку. – Ред.) – це представники корінного кримськотатарського народу”, – кажуть у центрі. 

Раніше в Центрі національного спротиву з посиланням на дані російських силовиків оцінювали протестний потенціал півострова в 30 тисяч осіб. 

У Криму зростає рівень репресій проти місцевого населення за, наприклад, прослуховування українських пісень та за вияви пацифізму. ZMINA розповідала, як російські силовики намагаються зупинити зростання українських настроїв на півострові. 

Нагадаємо, що професор паризького Інституту політичних досліджень та Відкритого університету Каталонії Феліп Дац каже, що ненасильницький вид спротиву завадив деяким довгостроковим військовим і політичним цілям російської влади, а також може стати вирішальним у завершенні російської окупації. 

Детальніше про це ви можете прочитати за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter