У Криму підконтрольний РФ “суд” закрив справу про штраф стосовно дружини фігуранта “справи Хізб ут-Тахрір”

Дата: 03 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Росії “Сімферопольський районний суд” Криму розглянув апеляційну скаргу щодо адміністративного правопорушення Ельвіни Усеїнової, дружини фігуранта алуштинської “справи Хізб ут-Тахрір” Ельдара Кантімірова. Суддя Марина Наздрачева вирішила, що жінка не винна в непокорі вимогам пристава про те, щоб надіти маску, і скасувала рішення суду першої інстанції про штраф.

Про це повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність” із посиланням на громадського захисника Сейрана Камілова.

Ельвіна Усеїнова

Раніше мировий суддя Ілля Іщенко ухвалив оштрафувати Ельвіну Усеїнову на 500 рублів за непокору вимогам судового пристава. З доказів у колегії був лише рапорт працівника служби судових приставів, протокол і зворотні свідчення обвинуваченої.

Співробітник Семененко стверджував, що Усеінова, яка прибула 17 серпня 2020 року на засідання у справі свого чоловіка до Південного окружного військового суду, була без маски і відмовилася надіти її, попри вказівку службовця. Після цього на неї склали протокол про непокору вимогам судового пристава за частиною 2 статті 17.3 КоАП Росії.

Ельвіна Усеїнова, своєю чергою, стверджувала, що була в масці з самого початку перебування в будівлі суду, і вона лише трохи сповзла при розмові з судовим приставом. Також вона не могла зрозуміти, що його звернення надіти маску були спрямовані саме до неї, оскільки в приміщенні було багато людей.

Ми судді пояснили, зокрема, Ельвіна Усеінова розповіла про те, як там все відбувалося, що пристав не звертався до неї, що він не робив їй особисто ніяких зауважень з приводу маски, але, з усім тим, він підійшов, схопив її за руку, відвів і вони склали на неї протокол“, — розповів Сейран Камілов.

Програвши суд першої інстанції, Усеїнова оскаржила постанову. Апеляційний суд переглянув справу і постановив її закрити.

Нагадаємо, у лютому поточного року, підконтрольний РФ “мировий суддя” незаконного “Сімферопольського судового району” Ілля Іщенко виніс вирок в адміністративній справі Ельвіни Усеїнової без її участі.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter