“Суддя” в Криму ухвалив вирок дружині фігуранта “справи Хізб ут-Тахрір” без її участі

Дата: 13 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Ельвіні Усеїновій, дружині фігуранта алуштинської “справи Хізб ут-Тахрір” Ельдара Кантімірова, підконтрольний РФ “мировий суддя” незаконного “Сімферопольського судового району” Ілля Іщенко виніс вирок в адміністративній справі без її участі.

Про це повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність“.

Ельвіна Усеїнова

“Мировий суд” виніс рішення без присутності жінки, яка опікувалася хворою дитиною. Постанову про рішення було отримано вже після закінчення термінів для оскарження, через це адвокатка подала заяву на відновлення терміну. Засідання перенесли на 15 березня, оскільки в матеріалах справи є повідомлення, на якому нібито підписалася Ельвіна Усеїнова.

Адвокат Усеїнової, Ліля Гемеджи стверджує, що повідомлення про засідання суду за підписом її підзахисної є підробкою.

“Неозброєним оком видно, що і підпис і прізвище виконані іншою особою”, – зазначила адвокатка.

Захисниця також повідомляє, що “суд” направив запит до пошти Криму та одержав відповідь про те, що Усеїнова не отримала постанову в зазначений термін.

Нагадаємо, судовий пристав склав адмінпротокол на дружину фігуранта алуштинської “справи Хізб ут-Тахрір”, Ельвіну Усеїнову, за “невиконання розпорядження судді або судового пристава щодо забезпечення встановленого порядку діяльності судів”.

Як уточнюється, пристав зробив дружині Кантімірова зауваження, що у неї неправильно одягнута медична маска. За словами адвоката, жінка не одразу зрозуміла, що звертаються саме до неї, але було пізно, оскільки на неї вже почали складати адміністративний протокол.

Дане порушення карається штрафом у розмірі 500 рублів.

Фотографія обкладинки: “Кримська солідарність”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter