У Криму переглянуть справу “виправданого” громадянського журналіста Зідана Аджикелямова

Дата: 06 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Незаконний “Верховний суд Республіки Крим” скасував ухвалу щодо громадянського журналіста Зідана Аджикелямова, затриманого 25 жовтня під час масових затримань біля будівлі так званого “Кримського військового гарнізонного суду”.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група

Зідан Аджикелямов

Рішення “суду” першої інстанції, згідно з яким у діях журналіста не було складу адміністративного правопорушення, “суддя” Володимир Агін скасував і ухвалив скерувати адміністративну справу Аджикелямова, обвинувачуваного за статтею 20.2.2 КпАП РФ і "Організація одночасного масового перебування та/або пересування громадян у громадських місцях, що спричинили порушення громадського порядку, на новий розгляд до “Центрального районного суду” Сімферополя.

Як пояснив громадянський журналіст, “суддя” Агін визнав дії “судді” першої інстанції з оцінювання доказів і аргументи про виконання професійних обов’язків як журналіста на місці проведення масового заходу недостатніми.

Нагадаємо, після успішного саміту Кримської платформи Росія вдалася до нової практики масових затримань та штрафів для кримських татар, які приходять до кримських “судів” як вільні слухачі або беруть участь у мирних зібраннях. 

Російські силовики затримали Зідана Аджикелямова в понеділок, 25 жовтня, під будівлею незаконного “гарнізонного військового суду в Сімферополі” разом з більш ніж 20 особами, які зібралися, щоб підтримати фігурантів “красногвардійської справи “Хізб ут-Тахрір”.

Самі ж фігуранти цієї справи розцінили затримання біля незаконного “суду” як “спосіб тиску на них” для отримання зізнань, сказав їхній захисник Едем Семедляєв.

Влада України, правозахисники, іноземні посольства та місії закликають Росію припинити цю практику переслідування, утім окупаційна влада ігнорує ці заклики.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter