У Криму оштрафували активіста Аметова

Дата: 07 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Кремлю Судакський мировий суд оштрафував на 300 рублів кримськотатарського активіста Ільвера Аметова.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Чоловіка оштрафували за нібито порушення термінів подання податкової декларації. Відомо, що російські силовики тиснуть на Аметова. Наприкінці вересня вони провели обшук у його будинку та кафе, яким він володіє. Тоді, за словами правозахисників, вони вилучили старовинні рушниці, які зберігались як експонати у особистому музеї Аметова, присвяченого кримськотатарському народу. За словами активіста, на всі експонати в нього є відповідні документи. 

Окрім експонатів у Аметова вилучили й посвідчення члену Меджлісу. На думку експертів Кримської правозахисної групи, окупаційна влада переслідує чоловіка за можливу його участь у Меджлісі, оскільки фактично до окупації він був членом представницького органу кримськотатарського народу.

За останні п’ять років російські силовики вже втретє обшукували будинок Аметова. Уперше вони прийшли до нього в грудні 2015 року, а вдруге – у травні 2017. Востаннє приводом для проведення слідчих дій став нібито анонімний лист, який надіслали до ФСБ. 

Нагадаємо, що, згідно з останньою доповіддю Моніторингової місії ООН, за останні пів року кількість обшуків і рейдів проти кримських татар на півострові подвоїлась, порівнюючи з тим самим періодом минулого року, а порівняно з першим півріччям 2017 року збільшилася майже вчетверо. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter