У Криму окупанти набирають з місцевих операторів дронів з перспективою участі у війні – Спротив

Дата: 23 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Російські загарбники в тимчасово окупованому Криму проводять набір на курси операторів FPV-дронами при осередках мілітарної громадської організації ДОСААФ.

 Про це інформує “Центр національного спротиву” (ЦНС).

У відомстві вказують, що у тимчасово окупованому Криму окупанти проводить набір на курси оперування FPV-дронами при осередках ДОСААФ. Потрапити на курс можна лише за згоди по закінченню піти “добровольцем” на загарбницьку війну проти України.

Повідомляється, що тим самим окупанти вкотре порушують міжнародне право й набирають до лав своєї армії мешканців окупованих територій.

Центр національного спротиву закликає повідомляти про інструкторів та працівників ДОСААФ Руху Опору через наш спеціальний чат-бот у Telegram. Анонімність звернень гарантована.

Перед цим в ЦНС повідомляли, що окупанти приховують мобілізацію під виглядом “добровольчих батальйонів” й використовують це для пропаганди війни.

Напередодні ZMINA повідомляла, що з відкритих джерел у Представництві Президента України в Автономній Республіці Крим зафіксували поховання щонайменше 607 солдатів російської армії. 462 із них, ймовірно, були громадянами України. Кількість поховань може бути більшою, оскільки значну частину похорон не висвітлюють. 

Нагадаємо, напередодні правозахисна ініціатива “Трибунал. Кримський епізод” закликала кримчан повідомляти про переслідування та інші відомі факти порушень прав людини в Криму у свій чат-бот. Також Кримська правозахисна група закликала кримчан надсилати документи та інші докази, які підтверджують скоєння злочинів в окупованому Криму.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter