У Криму незаконний “суд” виніс вирок політв’язню Насруллі Сейдалієву нібито через участь у добробаті імені Номана Челебіджіхана

Дата: 03 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

30 листопада незаконний “суд” в тимчасово окупованому Криму оголосив вирок 62-річному політв’язню Насруллі Сейдалієву, якого звинувачують у участі в батальйоні імені Номана Челебіджіхана.

Про це стало відомо Кримськотатарському ресурсному центру

Нарсулла Сейдалієв

Окупанти засудили чоловіка на дев’ять років позбавлення волі.

Правозахисна організація вказує, що обвинувачення у цій кримінальній справі ґрунтуються на свідченнях таємних свідків та на висновку так званих експертів, які активно співпрацюють із російськими силовиками. Правозахисники також вказують, що розгляд справи відбувався з грубим порушенням норм міжнародного права.

Кримськотатарський ресурсний центр висловив рішучий протест і назвав цей вирок незаконним, політично мотивованим та злочинним.

“Така політика Російської Федерації є демонстрацією боротьби з політичними переконаннями громадян окупованому Криму. Кримськотатарський Ресурсний Центр вимагає скасування вироку фігуранту справи та негайного звільнення інших політичних ув’язнених”, – мовиться у повідомленні правозахисної організації.

Нагадаємо, Насруллу Сейдалієва силовики ФСБ затримали через тиждень після початку широкомасштабної війни у Бахчисараї. На відео, яке продемонстрували російські силовики, чоловік похилого віку заповнює якусь заяву в центрі адміністративних послуг, коли до нього спокійно підходять співробітники спецслужб. Він без опору слідує за ними. 

Як відомо, після неспровокованого повномасштабного вторгнення Росії України, а саме 1 червня 2022 року Верховний суд РФ визнав батальйон терористичною організацією. Українські правозахисники вважають, це було зроблено навмисно, щоб Росії легше було ув’язнювати українських активістів. 

Напередодні ZMINA розповіла, як велика війна погіршила ситуацію з правами людини в окупованому Криму.

За даними правозахисників, після початку повномасштабного вторгнення в Україну на окупованих територіях почастішали випадки викрадення російськими силовиками українських патріотів, волонтерів, громадських активістів, журналістів, ветеранів АТО / ООС. Багатьох з них вивозять до окупованого Криму та відправляють у СІЗО.

ZMINA розповідала, як Росія почала переслідувати кримських татар за цією категорією справ після повномасштабного її вторгнення в Україну. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter