В окупованому Криму затримали активістів Еміля Емірова та Насруллу Сейдалієва

Дата: 05 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російська окупаційна влада затримала в Криму активістів Еміля Емірова та Насруллу Сейдалієва.

Про це повідомив голова Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: фейсбук-сторінка Ескандера Барієва

“У той час як російський окупант руйнує все на своєму шляху, змітаючи міста бомбами, залякуючи та вбиваючи громадянське населення на материковій Україні, репресивна ковзанка в окупованому Криму не зупиняється ні на хвилину”, — написав він.

На окупованому півострові активно проводяться спецоперації проти корінного кримськотатарського народу: обшуки, затримання, видають застереження, тривають суди.

Так, у Бахчисараї у будинку кримського татарина Еміля Емірова відбувся обшук. Чоловіка, за словами його дружини, звинуватили у “державній зраді та зв’язках з українськими агентами” і затримали представники окупаційної влади. Відомо, що він працював заступником начальника акціонерного товариства “Кримтелеком”.

 

Другий затриманий – 62-річний мешканець Новоолексіївки, кримський татарин Насрулла Сейдалієв. Його російські силовики затримали за звинуваченням в участі в “незаконному” у РФ формуванні – батальйоні ім. Номана Челебіджіхана. Чоловіка затримали у Сімферополі за звинуваченням у частині 2 статті 208 КК РФ – “Участь у незаконному збройному формуванні”.

Водночас 4 березня у так званому Верховному суді Криму відбулося два судові засідання, під час яких обрали запобіжні заходи представникам корінного кримськотатарського народу Марлену Мустафаєву та Аметхану Абдулвапову.

“Продовжується судилище над І заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріманом Джеляловим і братами Ахтемовими Асаном та Азізом, в якому лжесвідки вже плутаються у власних показаннях”, – повідомив Барієв.

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим/Офіс Кримської платформи засудило чергову хвилю абсолютно незаконних, політично умотивованих рішень підконтрольних окупаційній адміністрації Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та Севастополя так званих “судових та правоохоронних органів”.

“Доки увага світової громадськості прикута до військових дій на території України, окупаційна адміністрація в Криму продовжує політично умотивовані переслідування, у тому числі у зв’язку з агресією проти України. Арешти та залякування, по суті, супроводжують воєнну кампанію Російської Федерації та є продовженням політики тиску не лише на тих, кого переслідують, а й на Україну, для якої наші громадяни в Криму є цінністю”, – говориться у заяві.

Представництво звернулося до міжнародної спільноти щодо реагування на чергові прояви переслідування за етнічною ознакою і спроби винищення корінного кримськотатарського народу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter