У Криму на 12 діб заарештували координатора “Кримської солідарності” Ділявера Меметова

Дата: 28 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

В окупованому Сімферополі суд заарештував на 12 діб координатора “Кримської солідарності” Ділявера Меметова, затриманого напередодні російськими силовиками.

Про це інформує громадянське об’єднання “Кримська солідарність”.

Ділявер Меметов. Фото: ” Радіо Свобода”

Ділявера Меметова затримали 26 листопада у Сімферополі біля будівлі російського “Кримського гарнізонного військового суду”. Після затримання його відвезли до “Центрального” відділу поліції, мотивуючи це тим, що Меметов був на зустрічі адвоката Едема Семедляєва 23 листопада. Разом із ним затримали цивільного журналіста Абдуллу Сейдаметова. Затримання проводив капітан російської поліції Олексій Кузнецов.

Співробітник поліції підбіг прямо до нього і взяв його під руки, провів до автобуса, як потім стало відомо. Буквально 15 хвилин розглядалася справа, суддя навіть не виходив до нарадчої кімнати, виніс рішення, говорячи при цьому, що йому призначено штраф у розмірі 12 діб адміністративного арешту. Таким чином закінчилося це засідання. Ділявера вже забрали, ми передали йому речі відповідно. Ми йому передали звичайний кнопковий телефон, щоб зв’язатися зі своїми родичами“, – розповів адвокат Рустем Кямілєв.

Ділявера Меметова звинуватили за частиною 1 статті 20.2.2 КоАП РФ (“Порушення організатором громадського заходу встановленого порядку організації чи проведення зборів“).

Це покарання за те, що люди просто мирно хотіли зустріти адвоката, народного захисника, це покарання для тих, хто залишається небайдужим і хоче висловити свою підтримку таким чином. Жінок, як знаємо, утримували протягом доби. Зрозуміло, що стаття передбачає адміністративний арешт, але ці жінки мають удома малолітніх дітей і цей акт беззаконня було проведено цинічним чином“, – додав Камілєв.

Свій адміністративний арешт Меметов проведе у Джанкойському ізоляторі тимчасового тримання.

Нагадаємо, “суд” у Сімферополі відправив десятьох кримських татар, затриманих під час зустрічі адвоката Едема Семедляєва 23 листопада, до ізолятора тимчасового тримання в Євпаторії.

До Євпаторії відправили Аліма Алієва, Абсеттара Сеттарова, Енвера Алімова, Муртазу Фахрієва, Зекір’ю Демірджи, Сервера Чолакчика, Мустафу Сейдалієва, Аліма Сулейманова, Решата Параламова, Длявера Ібраїмова. Місцезнаходження інших засуджених до адмінарешту наразі поки невідоме. 

Всіх затриманих звинувачують у порушенні статті 20.2.2 КоАП РФ (“організація масового одночасного перебування та (або) пересування громадян у громадських місцях, що спричинили порушення громадського порядку”). Відомо, що вони цілу ніч до судового слухання провели в ІТТ або у “відділках поліції” у Сімферополі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter