У Криму хочуть знести храм ПЦУ – Епіфаній

Дата: 19 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Окупаційна влада в Криму намагається незаконно знести храм ПЦУ, що розташований у Євпаторії. 

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Тривалий час в анексованому Криму грубо порушується одне з основоположних прав людини – на свободу совісті та релігії….

Gepostet von Митрополит Епіфаній am Montag, 18. November 2019

У своєму дописі Епіфаній нагадав, що, окрім планів щодо зносу храму в Євпаторії, окупаційна влада вже певний час намагається закрити кафедральний собор Святих рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги – єдиний у Сімферополі храм ПЦУ.

“Закликаю український Уряд нарешті ухвалити рішення, яке, на жаль, так і не було ухвалене впродовж попередніх років, для розв’язання питання власності на приміщення собору і єпархіального управління в м. Сімферополі. Цей крок продемонструє юридичну і моральну підтримку українській громаді Криму з боку нашої держави і дасть можливість більш ефективно захистити її права на міжнародному рівні”, – закликав предстоятель. 

Як відомо, у березні 2019 року підконтрольна Кремлю влада в Криму звернулася до “суду”, щоб розірвати договір оренди на будівлю, де розташований єдиний у Сімферополі храм ПЦУ. Причиною такого рішення стала нібито відсутність оплати оренди в розмірі 2 рублі. За словами архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента, боротьба окупаційної влади йде не за приміщення, а за саме існування української церкви в Сімферополі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter