У Криму ФСБ заарештувала чоловіка за підозрою у “фінансуванні тероризму”

Дата: 11 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Ізета Аблямітова, мешканця села Брянське Бахчисарайського району Криму, 9 квітня затримали та заарештували на 2 місяці за звинуваченням у “фінансуванні тероризму”.

Про це повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність”.

“Засідання пройшло в стандартному режимі. Ми просили домашній арешт  – без будь-якої надії на нього. Запобіжний захід обрали до 8 червня цього року”, – розповів адвокат обвинуваченого Костянтин Рустемов.

Затриманий кримчанин перебуває в ізоляторі МВС міста Сімферополя, але після обрання запобіжного заходу його переведуть до СИЗО-1.

Нагадаємо, у лютому “суддя” незаконного “Київського районного суду Сімферополя” Антон Цикуренко обрав запобіжний захід для сімейної пари  Рузіля Яппарова і громадянки України Ніни Малахової. Російські силовики підозрюють їх у порушенні за статтею 205.1 КК РФ (“Сприяння терористичній діяльності”).

Російське слідство вважає, що “Малахова і Яппаров з 2015 до 2018 року займались організацією фінансування тероризму під виглядом благодійної діяльності різних фондів, зокрема “Мухаджирун”, а також допомоги в будівництві мечетей, біженцям і нужденним громадянам”. Для цього вони нібито організовували збір коштів у групі “Садака – добровільна милостиня мусульман нужденним Сімферополя” у соцмережі “ВКонтакте”, де закликали жертвувати на потреби мусульман Африки, надаючи свою банківську картку для переказів.

Фонд “Мухаджирун”, або “Живе серце”, 2013 року заснував дагестанський проповідник Ісраїл Ахмеднабієв, відомий як Абу Умар Сасітлінський. ФСБ РФ вважає, що через фонд здійснюється збір коштів і фінансування терористичних організацій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter