“Суд” у Криму заарештував українку та її чоловіка в справі про фінансування тероризму

Дата: 16 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

“Суддя незаконного “Київського районного суду Сімферополя” Антон Цикуренко обрав запобіжний захід для сімейної пари Рузіля Яппарова і громадянки України Ніни Малахової. Російські силовики підозрюють їх у порушенні за статтею 205.1 КК РФ (“Сприяння терористичної діяльності”).

Про це повідомляє видання “Кримський процес”

Відомо, що вранці 15 лютого в їхньому будинку ФСБ провела обшук і сім’ю етапували з Татарстану до Криму. Засідання відбулося без участі слухачів. На сторінці “суду” також відсутня інформація про розгляд справи.

За підсумками засідання стало відомо, що ФСБ розслідує кримінальну справу про діяльність групи людей із Криму і Татарстану, які надсилали фінансові пожертви на рахунки фондів дагестанського релігійного діяча Сасітлінского. Ці фонди Росія вважає джерелом фінансування терористичної організації “Ісламська держава”.

“Кримський процес” повідомляє, що за підозрою в причетності до такої діяльності російські силовики затримали Рузіля Яппарова і Ніну Малахову, яких літаком етапували до Криму, оскільки основні слідчі дії проводяться на півострові. 

Стосовно Малахової, яка народилась у Феодосії, “суд” обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, оскільки в неї на утриманні перебуває дочка віком один місяць, а в Криму проживає сестра. Підозрюваній заборонили вихід з дому, спілкування з будь-якими особами, окрім адвокатів, надсилання, одержання листів та використання інтернету.

Як повідомив адвокат Яппарова Едем Семедляєв, слідство вважає, що чоловік і жінка щонайменше з 2015 до 2018 року “під приводом благодійності й допомоги біженцям, нужденним громадянам, а також у будівництві мечетей і криниць в Африці” спонсорували заборонені в Росії фонди. Захист планує оскаржити в апеляційній інстанції рішення незаконного “Київського районного суду Сімферополя”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter