У Криму Ділявер Салімов отримав рік колонії за відмову перепросити “Z-патріота”

Дата: 10 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Криму окупаційний “суд” за обвинуваченням у “погрозі вбивством” відправив на один рік до колонії-поселення кримського татарина Ділявера Салімова, якого заарештували після відмови публічно перепрошувати для телеграм-каналу блогера-колаборанта Олександра Таліпова.

Про це повідомили на сайті Кримської правозахисної групи.

Джерело: crimeahrg.org

Рішення ухвалив “суддя” “Кіровського райсуду” Сімферополя Георгій Церцвадзе.

На попередньому засіданні “прокурор” запросив для кримського татарина два з половиною роки колонії-поселення.

Нагадаємо, що влітку минулого року Салімов у місті Старий Крим у розмові з іншим жителем Криму висловив обурення тим, що його співрозмовник носить на голові кепку із символікою “Z”. Він висловив усну погрозу опоненту й вимагав зняти кепку із символікою окупаційної армії, використовуючи нецензурну лексику.

Цей випадок записали на відео очевидці, згодом його опублікували в підконтрольних силовим структурам РФ телеграм-каналах “Крымский смерш” і “ТалипоV Online”.

На Салімова завели адміністративну справу за статтею “дрібне хуліганство”, оштрафували та вимагали перепросити на камеру. Після того як кримський татарин відмовився зробити це, йому посилили звинувачення й заарештували.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що станом на початок квітня 2024 року в окупованому Криму росіяни склали вже 737 адмінпротоколів про “дискредитацію” окупаційної армії.

З них у 641 випадку “суди” ухвалили постанову про накладення штрафу або приєднали до іншої справи за іншою статтею та ухвалили сукупне рішення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter