Апеляційний суд залишив чинним вирок політв’язню Ширінгу, якого окупаційні силовики звинуватили в шпигунстві

Дата: 26 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Третій апеляційний суд загальної юрисдикції 26 січня залишив незмінним вирок першої інстанції українцю Костянтину Ширінгу, якого в жовтні минулого року окупаційний “суд” засудив до 12 років ув’язнення за статтею “Шпигунство”

Про це повідомляє “Кримський процес” із посиланням на адвоката засудженого Дмитра Дінзе

Таке рішення ухвалила колегія суддів Третього апеляційного суду загальної юрисдикції під головуванням судді Олени Капоріної. 

Як повідомив адвокат Дмитро Дінзе, він та його підзахисний виступили в дебатах, підтримуючи доводи своїх апеляційних скарг. Проте апеляція залишилася без задоволення.

Нагадаємо, окупаційне слідство звинуватило Костянтина Ширінга в шпигунстві, а його цивільну дружину в державній зраді. Вони нібито діяли за завданням Головного управління розвідки Міноборони України, а їхній куратор полковник української військової розвідки Олег Ахмедов готував серію вибухів на об’єктах соціальної і військової інфраструктури в Криму.

Костянтин Ширінг свою провину заперечує, а його цивільна дружина визнала, що збирала за завданням свого чоловіка відомості про чисельність і розміщення бригади зенітно-ракетних військ, штаб якої розташований у Феодосії.

Засуджений 61-річний українець страждає на серйозні серцево-судинні захворювання і неодноразово скаржився на погіршення здоров’я в слідчому ізоляторі, де він отримує не всі необхідні лікарські препарати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter