У Кропивницькому запрацював хаб для підтримки внутрішньо переміщених осіб

Дата: 25 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У Кропивницькому відкрили хаб для підтримки переселенців, які переїхали до міста та області. Він став одним із восьми, які вже активно працюють у Києві, Харкові, Івано-Франківську, Полтаві, Львові та інших містах України.

Про це повідомила пресслужба Кіровоградської обласної військової адміністрації.

Джерело: Кіровоградська ОДА

Зазначається, що хаб діятиме у приміщенні Кіровоградського кооперативного фахового коледжу. Його спеціалісти будуть займатиметься інформаційно-координаційною роботою з внутрішньо переміщеними особами: допомогою з адаптації до нових обставин, пошуком роботи, оформленням виплат, отриманням юридичної та психологічної підтримки.

У нас 201 місце компактного проживання ВПО. Наше завдання, як влади, щоб ви з ВПО переросли у наших повноцінних жителів громад. Ми зараз активно працюємо над тим, щоб адаптувати переселенців до життя в громадах, допомогти їм вийти з того психологічного вакууму, щоб оперативно надавати ту гуманітарну допомогу, яку ми отримуємо від міжнародних організацій“, — розповіла Катерина Колтунова, заступниця начальника Кіровоградської ОВА під час відкриття хабу.

Джерело: Кіровоградська ОДА

За словами посадовиці, через Кіровоградщину транзитом пройшло 170 тисяч переселенців, а зараз в області офіційно зареєстровано 87 тисяч ВПО. Крім того, 7 тисяч переселенців проживали тут до 2022 року.

Нагадаємо, наприкінці 2022 року у Києві відкрили хаб-шелтер для переселенців з Луганщини, розрахований на понад 350 осіб. Поселення відбувається на базі гуртожитку Європейського університету. У гуманітарному хабі ВПО можуть отримати безплатні консультації різних спеціалістів, зокрема й психолога, а також отримати продуктові набори.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter