У Коломиї відкриють офіс ООН, що допомагатиме переселенцям

Дата: 03 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У Коломиї на Прикарпатті працюватиме офіс ООН, який опікуватиметься допомогою переселенцям. Там уже є чинний склад, куди надходитиме гуманітарна допомога для ВПО.

Про це повідомила перша заступниця голови Коломийської РДА Любов Михайлишин.

Фото: Інформатор

Нещодавно ООН відкрили в Коломиї склад, куди постачатиметься різноманітна гуманітарна допомога: від продуктових наборів і гігієни до побутової техніки для допомоги ВПО, що знайшли прихисток у цих чотирьох районах. А також планується створення комфортних умов у місцях компактного проживання.

Згодом відкриється офіс ООН у Коломиї для швидшої та продуктивнішої взаємодії з органами місцевого самоврядування для задовільнення потреб переселенців і надання предметної та своєчасної допомоги.

“Агенція ООН розпочинає роботу на території Коломиї в частині розміщення офісу та складу, через який буде здійснюватися забезпечення побутовою технікою місць компактного проживання, в тому числі й фінансування ремонтних робіт у приміщеннях для поселення ВПО”, – зазначила Михайлишин.

Вона зауважила, що до цього часу волонтери Агентства ООН з питань міграції працювали в напрямі надання фінансової допомоги переселенцям. Відтепер представники ООН тісно співпрацюють з місцевою владою Коломийщини, щоб вивчити потреби ВПО і підготувати шелтери до зими.

Нагадаємо, що Організація Об’єднаних Націй також відкриє у Львові офіс, де координуватимуть роботу міжнародних організацій. Він охопить шість західних областей – Рівненську, Тернопільську, Закарпатську, Волинську, Львівську та Івано-Франківську.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter